onsdag 12 januari 2011

Där vissa pluggar till tentor och drömmer om stan

För det första ska jag ta och klargöra en sak:
Egentligen är det helt ointressant när folk skriver om sina ointressanta små liv i sina bloggar i hopp om att få läsare. Vem bryr sig om vad den som har bloggen har ätit till frukost eller att den ska träna för femtioelfte dagen på raken? Det där är bara kul att veta om man känner personen...eller är det ens kul att veta då?

Så, där fick jag det sagt. För idag ska jag nämligen berätta om hur tråkigt mitt liv är just nu!
Jag är mitt uppe i tentaångest just nu! För er som inte har skrivit någon tenta förut kan jag berätta vad det är (nej, det här är INTE samma som pluggångest som man kan ha på gymnasiet). När du har en tenta är du ledig, ca en vecka, innan du skriver . Det innebär att du har hela dagar på dig att läsa. Och det du ska läsa är då en, för det mesta, fruktansvärt tjock bok som du ska kunna utantill helst.

Vissa lägger upp det som så att de tar ledigt de första fem dagarna och läser de två sista dagarna i hopp om att kunna klara tentan. Gör inte det, det funkar aldrig. Sedan har man ett annat alternativ: Man har börjat läsa INNAN den lediga veckan börjar, känner sig lite halvt klar efter fyra dagar, men man kan inte sluta läsa. Man försöker göra något annat, men det går inte för då kommer tanken "jag borde sitta och läsa, jag har tenta". Det här stadiet kan man ju välja att ignorera, men i mitt fall sitter den den där lilla rösten kvar. Och sedan kommer ångest nummer två: jag kan inget! Eftersom du ska försöka lära dig en hel bok är det massa ointressanta och meningslösa saker man ska lära sig och hälften glömmer man när man går ut efter att ha skrivit tentan. Och nu är jag i fasen där jag mest vill strunta i allt, sova i en vecka och sedan flytta till Stockholm. Det kommer nog bli en underbar ångestdag imorgon, dagen innan tentan ska skrivas!

*och DÄR valde några bort att läsa på universitetet inom snar framtid efter mitt peppande inlägg*

1 kommentar:

Ebba sa...

Ska jag peppa dig?? Menar du att du bara hade EN bok..... Vänta tills du kommer längre in i utbildningen då. EN tjock bok att kunna är lyx..... Det brukar vara flera så man ska kunna jämföra teorier o sånt där. Hur blir det på dennes vis o hur blir det om man gör på den andras vis osv......
Å DÄR försvann ännu fler som funderade på att ta uni-examen ;)